Analyse van de financieel-economische perspectieven aan de hand van de belangrijkste economische indicatoren

Analyse van de financieel-economische perspectieven aan de hand van de belangrijkste economische indicatoren

Het economisch klimaat uitgelegd
€ 90,75 incl. btw

Lid van BZB-Fedafin:

€ 60,50

Medewerker PC 341:

Gratis

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 10 oktober
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Samenvatting

Waarom vertonen de financiële markten soms forse schommelingen na de publicatie van Amerikaanse werkloosheidscijfers? Hoe blijvend is de inflatie en hoe gaan de centrale banken daarmee om? En klopt het dat de beurzen 6 à 12 maanden voor een recessie corrigeren? Een goed begrip van de mechanismes die bepalen hoe macro-economische factoren financiële markten beïnvloeden, is essentieel voor al wie direct of indirect te maken krijgt met financieel advies. Portefeuillebeheer kan immers moeilijk gebeuren zonder rekening te houden met de belangrijkste macro-economische evoluties.

Doelgroep

Al wie een goed begrip van de financieel-economische omgeving nodig heeft om bv. beleggingsadvies te geven.

Lesinhoud

Tijdens de les zal een analyse worden gemaakt van de huidige financieel-economische toestand en verwachtingen, waarbij de belangrijkste economische indicatoren en verbanden worden toegelicht.

Belangrijke informatie

  • Edfin-opleiding in samenwerking met Sofuba
  • Het Webinar zal doorgaan via Zoom. De link om deel te nemen, vind je op de dagen van de webinars terug op deze pagina
  • Na het webinar krijg je per mail een korte test met vragen over de lesinhoud. Je dient minimaal 50% op de test te halen om een opleidingsattest met punten te krijgen.
  • Als je voldoet aan de voorwaarden om een opleidingsattest te krijgen, kan je dit enkele dagen na het webinar downloaden op deze pagina.
  • Hier vind je een overzicht van alle richtlijnen. Lees deze grondig na voor de start van de webinars.
  • Peter Vanden Houte

    Peter Vanden Houte

    Peter Vanden Houte is licentiaat economische wetenschappen van de KU Leuven. Aan dezelfde universiteit was hij twee jaar werkzaam als wetenschappelijk medewerker, met verschillende publicaties rond internationale concurrentie en multinationals. In 1989 werd hij conjunctuuranalist op de studiedienst van BBL, later specialist van de obligatie- en wisselmarkten. In 1997 werd hij samen met een collega bekroond met de tweejaarlijkse prijs van de Europese Investeringsbank voor hun werk over de euro conversiekoersen. Na een passage in Nederland als Chief Economist van ING Investment Management werd Peter in 2001 Chief Economist van ING België. Hij heeft talrijke publicaties op zijn naam staan en is een regelmatige commentator in de pers. Hij is tevens vice-voorzitter van de economische commissie van het VBO en ere-Fellow van het Hogenheuvelcollege van de faculteit economie aan de KU Leuven.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be