Antiwitwasbeleid voor de verzekeringsmakelaar in 7 stappen

Antiwitwasbeleid voor de verzekeringsmakelaar in 7 stappen

De risicobeoordeling is het startpunt van het antiwitwasbeleid. Tijdens deze e-learning wordt de uitvoering van de risicobeoordeling besproken.
€ 302,50 incl. btw

Lid van BZB-Fedafin:

€ 151,25

Nog geen lid? Sluit je nu aan en geniet van het voordeeltarief.

Medewerker PC 341:

Gratis

Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

De antiwitwaswet heeft de verzekeringsmakelaars en makelaars in bank- en beleggingsdiensten administratieve en organisatorische verplichtingen opgelegd. De FSMA hecht groot belang aan de naleving van de antiwitwaswetgeving en onderzoekt via inspecties of de makelaarskantoren compliant zijn.

De algemene risicobeoordeling is het startpunt van een degelijk antiwitwasbeleid op kantoor. De makelaar is hier zelf voor verantwoordelijk. Jaarlijks moet de risicobeoordeling geüpdatet worden.

Tijdens deze e-learning, opgesteld i.s.m. Luc Willems (advocaat en erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken) wordt de aanpak en uitvoering van de risicobeoordeling besproken en toegepast op een model. Doel is dat de makelaar zelfstandig deze risicobeoordeling kan uitvoeren, documenteren en toepassen op de interne organisatie. 

Doelstelling

Tijdens deze e-learning wordt de aanpak en uitvoering van de risicobeoordeling besproken en toegepast op een model. Doel is dat de makelaar na deze e-learning zelfstandig deze risicobeoordeling kan uitvoeren, documenteren en toepassen op de interne organisatie. 

Doelgroep

Met deze e-learning richten we ons in de eerste plaats tot verantwoordelijken voor het antiwitwasbeleid binnen het kantoor.

Lesinhoud

In deze e-learning komen volgende onderwerpen aan bod:

  • Even opfrissen: de wet van 18 september 2017
  • Kies de methode voor de risicobeoordeling
  • Evalueer de kenmerken van de klanten
  • Evalueer de kenmerken van de producten
  • Evalueer de kenmerken van de landen en geografische zones
  • Evalueer de kenmerken van de distributiekanalen
  • Situaties met hoge risico's
  • Toepassing op het verzekeringskantoor
  • Nazorg

Opleidingspunten

Voor het behalen van de opleidingspunten, moet je minimum 2,5 uur aan deze e-learning spenderen.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be