Balanslezen

Balanslezen

Wat kan je afleiden uit de balans en de resultatenrekening van je klant of je prospect?
€ 816,75 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Lid van BZB-Fedafin:

€ 453,75

Medewerker PC 341:

Gratis

Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Lesinhoud dag 1

Een jaarrekening kunnen lezen is één zaak, ze leren begrijpen is nog van een andere orde. Jaarrekeningen worden voor verschillende uiteenlopende belanghebbenden opgesteld en dus zeker niet alleen voor boekhouders. Als bankier die bedrijfsfinancieringen begeleidt en onderhandelt, bent ook u een van die belanghebbende partijen. Door het juist lezen van jaarrekeningen krijgen ondernemingen van u het kredietadvies dat ze verdienen, namelijk het juiste advies. Deze opleiding leert u door de “naakte” cijfers heen kijken teneinde de geboden informatie, ontdaan van alle franje, naar waarde in te kunnen schatten. U leert dan de schat aan informatie, die de balans en de resultatenrekening bevatten, te ontdekken en beoordelen. Door de theorie in de mate van het mogelijke te beperken en te focussen op de  praktische inzetbaarheid van de aangeleerde technieken en vuistregels bent u meteen hands-on na afloop van deze opleiding. Lesdag 1 is een aanrader voor eenieder zonder voorkennis van balanslezen of om de basisprincipes op te frissen.

Lesinhoud dag 2

Een jaarrekening kunnen lezen is één zaak, ze leren begrijpen is nog van een andere orde. Daar waar dag 1 op de kennismaking met, respectievelijk opfrissing van, de basisprincipes van het balanslezen inging, staat in dag 2 de diepgaande balansanalyse aan de hand van verschillende praktijkcasussen centraal. Deel 2 is, behalve voor de deelnemers aan deel 1, aanbevelenswaardig voor finance professionals met ervaring in het domein van de financiële analyse.

Doelgroep

  • Tussenpersonen en medewerkers in bank- en beleggingsdiensten
  • Gratis voor medewerkers PC 341

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Edfin aanduiden (erkenningsnummer DV.O222353).

Belangrijke informatie

  • Edfin-opleiding in samenwerking met Sofuba
  • Er wordt een lunch voorzien
  • Marc Peeters

    Marc Peeters

    Marc (1964) werkte na zijn studies aan de K.U. Leuven en militaire dienstplicht zes jaar in de Belgische banksector als beleggingsadviseur, kredietadviseur voor de KMO en zelfstandig kantoorhouder. In 1993 schakelde hij over naar de boekhoudsector. Tussen 1994 en 2004 behaalde hij drie diploma’s voortgezet onderwijs waaronder zijn postuniversitaire master in accountancy & finance (EMS, Brussel). In 1999 werd hij op het Tableau van het BIBF ingeschreven als erkend boekhouder-fiscalist. Tot 2022 was hij als fiscaal accountant ITAA actief. Sinds mei is Marc kantoordirecteur van de fiduciaire Fiducial in Antwerpen. In 2015 behaalde hij het getuigschrift “Masterclass Forensic Auditing” (AMS, Antwerpen) waarna hem door IFA Belgium de titel van Registered Fraud Auditor (RFA) werd verleend. Marc is ten slotte voormalig lid van de Commissie Anti-witwassen (CAW) ITAA; in die hoedanigheid controleerde hij zijn confraters op de naleving van de antiwitwaswetgeving. Hij doceert de vakken Bedrijfsbeheer, Boekhouden en Financieel Management aan het Centrum voor Avondonderwijs in Hasselt, Mechelen en Antwerpen. Tevens is hij lector economische vakken aan hogeschool PXL-Business in Hasselt.

Congrescentrum Ter Elst

Kattenbroek 1
2650 Edegem (Antwerpen)

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be