De boekhouding van de eenmanszaak in het kader van kredietadvies en -verstrekking

De boekhouding van de eenmanszaak in het kader van kredietadvies en -verstrekking

In deze tweedaagse opleiding wordt u geleerd hoe u de kredietvraag van uw zelfstandige cliënten met een eenmanszaak snel en efficiënt kunt evalueren.
€ 847,00 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 31 januari
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Thema

Als bankier ontvangt u niet alleen kredietaanvragen van cliënten met vennootschappen maar ook van zelfstandigen met een eenmanszaak. Zo weet u inmiddels dat er grote verschillen bestaan tussen de boekhouding van de enen en die van de anderen. Vennootschappen voeren overwegend dubbele boekhoudingen, eenmanszaken doorgaans vereenvoudigde.

Dubbele boekhoudingen worden ook wel volledige boekhoudingen genoemd en dat is niet zomaar: dergelijke boekhoudingen produceren balansen (vermogensoverzichten) en  resultatenrekeningen (winst- of verliesrekeningen), de vereenvoudigde boekhouding van een eenmanszaak vaak alleen een resultatenrekening.

In het kader van kredietadvies en -verlening maakt dat onderscheid tussen ‘volledig’ en ‘vereenvoudigd’ een wereld van verschil; omdat het financiële plaatje van een vennootschap, door de volledigheid van haar boekhouding, veel duidelijker is dan dat van een eenmanszaak.

Dat onderscheid maakt uw werk er dan ook niet gemakkelijker op, temeer omdat bijna 50 percent van alle bedrijven in ons land eenmanszaken zijn. Geen wonder dat u er ook mee geconfronteerd wordt en misschien niet meteen weet wat u ermee aan moet. Dat komt omdat de “klassieke” balansanalyse geënt is op vennootschappen en dus niet bruikbaar is om de kredietwaardigheid van eenmanszaken te beoordelen.

In deze tweedaagse opleiding wordt u geleerd hoe u de kredietvraag van uw zelfstandige cliënten met een eenmanszaak snel en efficiënt kunt evalueren en desgevallend bijsturen. De werkwijze, tips en tricks die de revue passeren, worden u aangeleerd met behulp van talrijke oefeningen zodat u na deze opleiding al meteen aan de slag kunt met uw nieuw verworven kennis en inzichten.

Programma

 • 08.30 – 09.00 u: onthaal met koffie
 • 09.00 – 10.30 u: eerste deel workshop
 • 10.30 – 10.40 u: pauze
 • 10.40 – 12.10 u: tweede deel workshop
 • 12.10 – 13.00 u: middagpauze
 • 13.00 – 14.30 u: derde deel workshop
 • 14.30 – 14.40 u: pauze
 • 14.40 – 16.00 u: vierde deel workshop
 • 16.00 – 16.10 u: afronding en rondvraag

 

 • Marc Peeters

  Marc Peeters

  Marc Peeters is registered fraud auditor IFA Belgium, master in accountancy & finance EMS Brussel, oud-lector economische vakken Hogeschool PXL-Business Hasselt, docent boekhouden, financieel management en bedrijfsbeheer CVAV Antwerpen en kantoordirecteur Fiducial Expertise Antwerpen.

Ter Elst Edegem

Kattenbroek 1
2650 Edegem (Antwerpen)

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be