Update bedrijfsbeheer: ondersteun startende ondernemers

Update bedrijfsbeheer: ondersteun startende ondernemers

Kom meer te weten over bedrijfsbeheer als tussenpersoon of medewerker bank- en beleggingsdiensten
€ 423,50 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Lid van BZB-Fedafin:

€ 242,00

Medewerker PC 341:

Gratis

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 20 september
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Willen je cliënten zelfstandige in hoofd- of bijberoep worden? En vragen ze jou daarbij om advies? Doe je dat ook maar voel je je dan niet altijd even zeker van je stuk? Omdat je nu eenmaal in jouw vak een specialist bent en daarom vindt dat een schoenmaker beter bij zijn leest blijft? Ook al zou je op die momenten meer voor je zelfstandige starters willen betekenen? Misschien om hen dat laatste duwtje in de rug te geven?

Inhoud + doelstelling

In dat geval start je ook zelf maar beter goed voorbereid! Via de cursus “Basiskennis bedrijfsbeheer voor tussenpersonen in bank- en beleggingsdiensten” leer je dat wat je absoluut moet weten over het begeleiden van startende ondernemers vanuit je eigen professionele invalshoek.

Niet alleen het ondernemen zelf is immers uitdagend, ook ondernemers adviseren is dat en vergt de nodige knowhow en vaardigheden. Wil je je ondernemers dus nog meer toegevoegde waarde bieden dan vandaag al het geval is, dan gaan wij jou leren:

 • meedenken met hun businessplan in het algemeen en financieel plan in het bijzonder zodat je financieel advies nog waardevoller wordt;
 • kennismaken met de essentie van hun boekhouding (inventaris, kasboek, btw, enzovoort) waardoor je financiële inzichten nog diepgaander zullen zijn;
 • inzicht te verwerven in disciplines in de marge van je vakgebied maar die in het brandpunt van de activiteiten van je zelfstandige ondernemers staan. Denk daarbij aan marketing, fiscaliteit en vennootschapsrecht;
 • met welke opportuniteiten en risico´s je starters rekening moeten houden en hoe je hen daarin kunt bijstaan.

Deze opleiding is theoretisch waar nodig maar vooral gericht op praktijk en gezond verstand. De docent treedt daarbij voortdurend met de deelnemers in dialoog.

Doelgroep

 • Tussenpersonen en medewerkers in bank- en beleggingsdiensten
 • Gratis voor medewerkers PC 341

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Edfin aanduiden (erkenningsnummer DV.O222353).

Belangrijke informatie

 • Edfin-opleiding in samenwerking met Sofuba
 • Marc Peeters

  Marc Peeters

  Marc (1964) werkte na zijn studies aan de K.U. Leuven en militaire dienstplicht zes jaar in de Belgische banksector als beleggingsadviseur, kredietadviseur voor de KMO en zelfstandig kantoorhouder. In 1993 schakelde hij over naar de boekhoudsector. Tussen 1994 en 2004 behaalde hij drie diploma’s voortgezet onderwijs waaronder zijn postuniversitaire master in accountancy & finance (EMS, Brussel). In 1999 werd hij op het Tableau van het BIBF ingeschreven als erkend boekhouder-fiscalist. Tot 2022 was hij als fiscaal accountant ITAA actief. Sinds mei is Marc kantoordirecteur van de fiduciaire Fiducial in Antwerpen. In 2015 behaalde hij het getuigschrift “Masterclass Forensic Auditing” (AMS, Antwerpen) waarna hem door IFA Belgium de titel van Registered Fraud Auditor (RFA) werd verleend. Marc is ten slotte voormalig lid van de Commissie Anti-witwassen (CAW) ITAA; in die hoedanigheid controleerde hij zijn confraters op de naleving van de antiwitwaswetgeving. Hij doceert de vakken Bedrijfsbeheer, Boekhouden en Financieel Management aan het Centrum voor Avondonderwijs in Hasselt, Mechelen en Antwerpen. Tevens is hij lector economische vakken aan hogeschool PXL-Business in Hasselt.

Holiday Inn Expo

Maaltekouter 3
9051 Gent (Oost-Vlaanderen)

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be