-
Webinaire à la demande
-
Luc Willems
-
Catégorie : Autres
-
Edfin
Pas encore membre de BZB-Fedafin ? Adhérez maintenant et accédez à des formations exclusives.
Schaalvergroting in de bank- en verzekeringssector leidt tot grotere kantoren. Steeds meer werken financiële tussenpersonen samen binnen een vennootschap. Voordelen zoals commerciële slagkracht en schaalvergroting staan hierbij voorop. Anderzijds is het samenwerken binnen een vennootschap ook een menselijk engagement. Het oprichten van een vennootschap is eenvoudig. Het besturen en het verdienmodel vraagt veel inzet en creativiteit. De statuten zijn de huwelijksakte van de vennootschap. Na de ceremoniële oprichting begint het echte werk. Afspraken over in- en uittreden, de toetreding van nieuwe vennoten, de waardebepaling van de aandelen, de aanstelling van zaakvoerders, niet-concurrentie e.d. kunnen in een aparte aandeelhoudersovereenkomst vastgelegd worden. Het biedt heel wat voordelen op het vlak van confidentialiteit en flexibiliteit.
INHOUD WEBINAR
- Hoe werken makelaars en agenten samen?
- De onderhandeling: hoe aanpakken?
- Het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen: wat is nieuw?
- Welke vennootschapsvorm kiezen?
- De geheimhoudingsclausule
- Wegwijs: statuten – aandeelhouders - bestuurders
- Statuten en aandeelhoudersovereenkomst
- Clausules
- Conflicten
- Bijzondere aandachtspunten voor bank- en verzekering
- Samenvatting
PRAKTISCHE INFORMATIE
Dit webinar on demand bevat:
- 7 modules: video opname van de uiteenzetting rond 'Hoe maak ik een goede aandeelhoudersovereenkomst' door Luc Willems
-
Luc Willems
Luc Willems is advocaat en erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken. Hij is gespecialiseerd in het handels-, bank- en verzekeringsrecht.
Als parlementslid situeerden zijn activiteiten zich vooral op de beleidsdomeinen justitie en economie. Hij zetelde in het federale parlement als Volksvertegenwoordiger en Senator en was voorzitter van de Commissie Economie en Financiën. Hij was auteur van de wet die de agentuurovereenkomst van toepassing maakte op de bank- en verzekeringssector in 1999. Daarnaast realiseerde hij de Wet van 22 maart 2006 betreffende de bemiddeling in bank- en beleggingsdiensten en de distributie van financiële instrumenten.
Hij is lid van de Federale Deontologische Commissie van de Kamer van Volksvertegenwoordigers en voorzitter van het audit- en risicocomité van Patronale Life NV. In de periode 2009-2017 werkte hij in een diplomatieke context als Belgisch adjunct-secretaris-generaal van de Benelux Unie. Hij maakte deel uit van het Benelux-parlement en de NATO-Assembly van 2003 tot 2007. Lokaal was hij provincieraadslid in Oost-Vlaanderen en gemeenteraadslid in de Stad Aalst.
Questions Fréquemment Posées
Si la formation donne droit à des heures de recyclage, celles-ci sont toujours mentionnées dans le calendrier de formation et indiquées dans la partie supérieure droite de la page de détail d'une formation. Il n'y a pas d'heures mentionnées ? Dans ce cas, la formation ne donne pas droit à des heures de recyclage.
La plate-forme sait automatiquement si votre bureau se trouve dans le CP 341. Demandez à votre responsable de formation si votre fonction est désignée comme collaborateur sur la page « Mon bureau ». Si les deux conditions sont remplies, vous devriez pouvoir vous inscrire au tarif préférentiel aux formations qui entrent en ligne de compte pour les collaborateurs CP 341. Vous voyez toujours le coût standard s’afficher ? Alors veuillez nous contacter via info@edfin.be .
Assurez-vous d'abord que votre bureau est bien enregistré et indiquez que vous êtes membre de BZB-Fedafin. Votre bureau était déjà enregistré ? Vérifiez si votre affiliation à BZB-Fedafin est correctement renseignée dans les paramètres du bureau. Attention, cette page est uniquement visible pour les responsables de formation. Vous voyez toujours le prix sans réduction ? Alors veuillez nous contacter.