Examens

Edfin vzw is erkend door de FSMA als examensysteem en organiseert de volgende examens conform de beroepsvereisten van de FSMA:

  • bankbemiddeling
  • verzekeringsbemiddeling
  • bemiddeling in hypothecaire kredieten
  • bemiddeling in consumentenkredieten

Elk examen bestaat uit een aantal modules. Klik hier voor een overzicht van de modules per examen en de didactische eindtermen.

Bekijk onze examens

Certificaat

Het examen bestaat uit meerkeuzevragen (zonder giscorrectie). Om te slagen, moet je een resultaat van minstens 60% halen.

Ben je geslaagd? Dan ontvang je een erkend certificaat dat je kan toevoegen bij het indienen van je FSMA-inschrijvingsdossier als bewijs van de vereiste technische kennis (download je certificaat hier). 

Als je niet geslaagd bent, kan je het examen opnieuw afleggen na 15 dagen. Ben je bijvoorbeeld niet geslaagd op 1 maart, dan kan je ten vroegste op 16 maart een herexamen afleggen.

Hoe verloopt het examen?

Het examen vindt plaats bij Edfin vzw, Einestraat 21 9700 Oudenaarde. Meld je bij het onthaal ten laatste 15 minuten voor de start van het examen. Kom je te laat, dan mag je niet deelnemen aan het examen.
 

Wat breng je mee?

  1. Identiteitskaart: zonder dit bewijs mag je het examen niet afleggen.
  2. Gebruikersnaam en wachtwoord Edfin-platform: dit heb je nodig om in te loggen op het examenplatform

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bereid je grondig voor op het examen met een opleiding. Hiervoor kan je ook bij Edfin terecht!

Bekijk onze opleidingen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Het examen vindt plaats bij Edfin vzw, Einestraat 21 9700 Oudenaarde. Meld je bij het onthaal ten laatste 15 minuten voor de start van het examen. Kom je te laat, dan mag je niet deelnemen aan het examen.

Zoek het examen op Edfin, klik op "Ik wil het examen een andere keer volgen" en schrijf in op de interesselijst. Zodra er tien personen op de interesselijst staan, stellen wij een nieuw examenmoment voor!

Als je niet geslaagd bent, kan je het examen opnieuw afleggen na 15 dagen. Ben je bijvoorbeeld niet geslaagd op 1 maart, dan kan je ten vroegste op 16 maart een herexamen afleggen.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be