CAO 32bis deel 1 + deel 2

CAO 32bis deel 1 + deel 2

Webinar on demand rond het toepassingsgebied en de bescherming bij CAO 32bis.
€ 181,50 incl. btw

Lid van BZB-Fedafin:

€ 121,00

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Inhoud

Dit webinar on demand bevat 2 modules:

Module 1: CAO 32 bis deel 1: Toepassingsgebied 

Het bancaire landschap wordt grondig hertekend. We zien een enorme schaalvergroting bij de zelfstandige kantoren. Kantoren van 15 à 20 werknemers zien het levenslicht, vaak door overdracht van kantoren (vanuit de principaal, door fusies). Wat is het gevolg hiervan en hoe wordt CAO 32 bis toegepast? Wanneer is CAO 32 bis van toepassing? Welke spelregels gelden? Welke voorzorgsmaatregelen treffen in geval van overdracht? Wat zijn de risico’s en/of valkuilen?

Module 2: CAO 32 bis deel 2: Bescherming 

Indien CAO 32 bis van toepassing is:

 • Welke rechten van werknemers worden beschermd? Wat kan de potentiële impact zijn op u als werkgever?
 • Welke risico’s zijn er verbonden aan de overdracht van een kantoor in de context van CAO 32 bis? 
 • Wat kunnen we doen om problemen te voorkomen? 
 • Op het einde focussen we op een praktische checklist als handige tool voor de overnemer om de risico’s in te schatten als er sprake is van een overname en wat dan de gevolgen zijn voor de overnemende werkgever. 

Praktische informatie

Dit webinar on demand bevat:

 • Module 1: 
  • video opname van de uiteenzetting rond 'CAO 32 bis - Deel 1: Toepassingsgebied' door Joris De Wortelaer 
 • Module 2:
  • video opname van de uiteenzetting rond 'CAO 32 bis - Deel 2: Bescherming' door Joris De Wortelaer 
 • Joris De Wortelaer

  Joris De Wortelaer

  Joris is Licentiaat in de rechten (1991), Bijzonder Licentiaat in het Sociaal Recht (1992), en houder van diverse postgraduaten waaronder Human Resources Management (UA) en Risk-Management (UA), en genoot verder verschillende analoge opleidingen (Financieel Beleid – UA) en Europees Sociaal Recht (Bologna).
  Joris was gedurende meer dan 20 jaar human resources manager binnen de financiële sector, met eindverantwoordelijkheid inzake sociaal recht, collectieve relaties, compensation & benefits, HR finance, aanvullende pensioen en welzijnsbeleid. Joris is eveneens assistent aan de rechtsfaculteit van de Vrije Universiteit Brussel, met een focus op rechtsmethodologie en sociaal recht.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be