Update fiscaliteit 2023

Update fiscaliteit 2023

Bespreking van de nieuwe belastingaangifte voor bank- en verzekeringsprofessionals
€ 193,60 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 17 april
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Bespreking van de nieuwe belastingaangifte 2023 en alle fiscale nieuwigheden van de federale én Vlaamse regering m.b.t. de aanslagjaren 2023 en 2024, van belang voor bank, verzekering en kredietbemiddeling.

Experten Lieven Van Belleghem en Pieter Debbaut stomen jou helemaal klaar om alle vragen van je klanten m.b.t. de belastingaangifte 2023 te beantwoorden.

Inhoud

 • Een bespreking van de belastingaangifte 2023 met uiteraard nadruk op de nieuwe rubrieken, o.m. deze die het gevolg zijn van alle fiscale maatregelen in het kader van de eindejaarswetten van 2022.
 • Een 'update' inzake de fiscaliteit van de woonkredieten (o.m. de gevallen van behoud van de woonbonus bij wijziging van de 'eigen' woning).

Doelgroep

Bank- en verzekeringsprofessionals, boekhouders, enz. met een zeer goede fiscale voorkennis. 

Documentatie

Als deelnemer ontvang je een exemplaar van het handboek 'Praktische Belastingservice 2023' (meer dan 700 pagina's). Dit handboek is inbegrepen in de seminarieprijs.

Opmerking

 • We bieden deze opleiding ook aan in webinarvorm. Als je wil inschrijven voor een van de webinarsessies, klik dan hier.

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je NCOI aanduiden (erkenningsnummer DV.O100092).

 • Lieven Van Belleghem

  Lieven Van Belleghem

  Lieven Van Belleghem is licentiaat in de rechten en geaggregeerde voor het onderwijs. Hij was 6 jaar werkzaam bij een bank en 5 jaar directeur bij een verzekeringsmaatschappij. Gedurende enkele jaren was hij ook docent “Verzekeringen” in de 2e licentie handelswetenschappen (Hogeschool Gent). Hij doceert sinds 1981 (intern) en 1985 (intern en in open formule) fiscale opleidingen, voornamelijk voor de bank- en verzekeringssector. In 1992 startte hij met zijn eigen opleidingsbedrijf, dat sinds september 2014 deel uitmaakt van NCOI Learning. Jaarlijks volgen ruim 5.000 bank- en verzekeringsprofessionals de door Fiscaal Informatief georganiseerde seminaries. Hij is sinds 1985 ook auteur van het handboek 'Praktische Belastingservice', hét fiscale naslagwerk voor bank-verzekering en accountancy.

 • Pieter Debbaut

  Pieter Debbaut

  Pieter Debbaut is Tax Adviseur bij Liantis en docent aan de Fiscale Hogeschool. Hij startte zijn loopbaan als kredietbeheerder bij Centea en was van 2000 tot 2014 docent bij de studie- en vormingsdienst van ERGO. Daarna was hij bij ERGO aan de slag als Tax Manager. Hij is mede-auteur van diverse fiscale uitgaven (zowel boek als artikels) en al vele jaren een gewaardeerd fiscaal docent.

De Oude Melkerij

Stationsstraat 143B
8830 Hooglede (West-Vlaanderen)

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be