Beleggen in megatrends: vandaag meer relevant dan ooit

Beleggen in megatrends: vandaag meer relevant dan ooit

Gratis webinar i.s.m. Pictet Asset Management rond het beleggen in megatrends
Gratis opleiding
Exclusief voor leden van BZB-Fedafin
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Inhoud

Zeker in de huidige volatiele marktomgeving bieden thematische aandelenstrategieën op basis van megatrends een interessante beleggingsmethode. Ze geven een duidelijke lange-termijn visie die verder kijkt dan het korte-termijn beurstumult. En die korte-termijn volatiliteit verandert niets aan megatrends. Ook in een wereld met hoge inflatie, rentestijgingen, groeivertraging of oorlog in Oekraïne, niemand kan ernstig beweren dat de impact van de wereldbevolking die met 2 miljard mensen groeit, van de opwarming van de aarde of van technologische innovatie nu opeens stopt. Het zijn onvermijdbare evoluties en bedrijven die erop inspelen zullen sowieso over een cyclus bovengemiddelde winstgroei realiseren.

Pictet’s thematische beleggingsaanpak heeft nog een bijkomende troef: beleggers financieren rechtstreeks oplossingen voor belangrijke uitdagingen. Beleggen in het thema Water betekent bedrijven financieren met oplossingen om drinkbaar water voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken; beleggen in het thema Biotechnologie betekent bedrijven financieren die moleculen ontdekken waarmee onze kinderen misschien zullen worden behandeld etc. Beleggen in thema’s op basis van megatrends kan dus tegelijk voor interessant financieel rendement én voor positieve impact zorgen.

Belangrijke informatie

 • Dit webinar zal doorgaan via Zoom.
 • De link naar het Webinar kan u op de dag van het webinar op deze pagina terugvinden 
 • Na het webinar ontvang je per mail een korte test over de besproken materie. Het slagen voor deze test is noodzakelijk om het attest permanente bijscholing te verkrijgen. Meer info hierover krijg je in onze webinar-richtlijnen.
 • Als je recht hebt op het attest permanente bijscholing, kan je dit enkele dagen na het webinar hier downloaden.
 • Hier vind je een overzicht van alle richtlijnen. Lees deze grondig na voor de start van het Webinar
 • Karel Vanhuysse

  Karel Vanhuysse

  Karel joined Pictet Asset Management in 2014 as Senior Sales Manager Benelux. He is responsible for the Belgian and Luxembourg institutional and fund distribution market.
  Before joining Pictet, he was Senior Investment Advisor at ABN AMRO Private Banking in Belgium. Previously he was at Société Générale Investment Banking in Paris where he was Sales Manager Structured Products, Cross Asset Solutions within the Benelux team.
  Karel graduated with a Master in Applied Economics from the Vrije Universiteit Brussel (VUB).

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be