De fondsenbijbel - Beleggen is het nieuwe sparen

De fondsenbijbel - Beleggen is het nieuwe sparen

De Fondsenbijbel maakt het mogelijk dat iedereen à la carte zijn vermogen kan samenstellen, met fondsen als basis en/of aanvulling.
€ 211,75 incl. btw

Lid van BZB-Fedafin:

€ 121,00

Medewerker PC 341:

Gratis

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Doelgroep

  • Gratis voor medewerkers PC 341 (Edfin-opleiding in samenwerking met Sofuba)

Lesinhoud

Deze e-learning is gebaseerd op het boek 'De fondsenbijbel' van Gert Bakelants en Frank De Mol:

"Bankiers, fondsenbeheerders, adviseurs, makelaars enz. schieten hun klanten te hulp met fondsen en beleggings- verzekeringen. Niemand hoeft achter te blijven en iedereen kan op die manier van de geneugtes van de financiële markten genieten.

Maar ook in de fondsenwereld is het van belang om door het bos de bomen te zien. Het aanbod is immens groot en het ene fonds is duidelijk het andere niet. Wij willen u met De Fondsenbijbel wapenen, zodat u niet onbeslagen op het fondsenijs komt. Zo kan u gepaste keuzes maken en de juiste, kritische vragen stellen. 

Voor elke investeringsbehoefte is er een oplossing, vaak zijn het er zelfs meerdere. Het grootste deel van De Fondsenbijbel wordt daaraan gewijd. Uiteraard is beleggen voor iedereen anders: iedereen bevindt zich in een andere, unieke situatie en heeft andere wensen. Het boek vertrekt van twaalf behoeftes/wensen, waarvoor telkens oplossingen worden uitgewerkt. De combinatie van een verschillend aantal behoeftes/oplossingen levert samen met het belang dat aan elk van deze oplossingen wordt gehecht een oneindig aantal oplossingen op. De Fondsenbijbel maakt het mogelijk dat iedereen à la carte zijn vermogen kan samenstellen, met fondsen als basis en/of aanvulling."

Opbouw e-learning

Deze e-learning bevat:

  • het boek 'De fondsenbijbel':
    • Je kan het boek raadplegen binnen de e-learning of downloaden als PDF.
  • een oefentest:
    • De oefentest bestaat uit 20 meerkeuzevragen. Je kan deze oefentest verschillende keren afleggen, ter voorbereiding van de afsluitende test. 
  • een afsluitende test:
    • De afsluitende test bestaat uit 20 meerkeuzevragen. Je kan de test slechts 1 keer afleggen en je moet minstens 50% halen om te slagen.

Opgelet! Zorg dat je de leerstof voldoende beheerst voor je de afsluitende test opent. Je hebt namelijk maar 1 kans om de afsluitende test in te vullen. 

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be