Grondige fiscale opleiding levensverzekering en pensioensparen (met boek) (Virtual Classroom)

Grondige fiscale opleiding levensverzekering en pensioensparen (met boek) (Virtual Classroom)

Ideale fiscale update voor elke professional die fiscaal of financieel advies verleent in het kader van de derde pensioenpijler.
€ 302,50 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 12 oktober
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Tijdens dit seminarie krijg je een grondige bespreking van de fiscale aspecten van de individuele levensverzekering (inclusief VAPZ) en het pensioensparen.

Doelgroep

Al wie beroepshalve betrokken is bij de verkoop, behandeling of adviesverlening inzake levensverzekeringen en pensioensparen. Voorkennis van de belangrijkste principes van de personenbelasting is wenselijk. Ook aan notarissen en makelaars wordt deze opleiding ten zeerste aanbevolen!

Inhoud

Tijdens deze opleiding worden de volgende thema's uitgebreid besproken:

 • Individuele levensverzekering, VAPZ en pensioensparen:

  • percentage van de belastingvermindering,

  • bedrag met recht op vermindering of aftrek;

  • voorwaarden waaraan de levensverzekering, het VAPZ-contract en het pensioenspaarcontract moeten voldoen;

  • taxatie van de individuele levensverzekering en het pensioenspaarcontract;

  • verplichtingen verzekeraars. 

Praktische informatie

 • Als deelnemer ontvang je een kopie van de slides en een exemplaar van het handboek 'Praktische Belastingservice 2024' (auteur: Lieven Van Belleghem).

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je NCOI aanduiden (erkenningsnummer DV.O100092).

 • Benny De Cauwer

  Benny De Cauwer

  Benny De Cauwer is sinds 1987 actief in de bank- en verzekeringssector. In die lange periode had hij diverse functies (commercieel inspecteur, opleidingsverantwoordelijke, senior executive manager) en was hij verantwoordelijke voor diverse activiteiten, en dit zowel op commercieel als operationeel niveau. Zijn passie voor opleiding en coaching was in 2000 de basis om in bijberoep als trainer aan de slag te gaan. Sinds 2015 heeft hij hiervan zijn hoofdberoep gemaakt en vandaag verzorgt hij vanuit zijn vennootschap, Building Bridges 2 Connect BVBA, coaching-training-consultancy binnen de bank- en verzekeringssector.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er opleidingsuren gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen opleidingsuren? Dan zijn er geen uren gekoppeld aan de opleiding.

Het platform weet automatisch of jouw kantoor ressorteert in het PC 341. Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of je als medewerker staat aangeduid op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op via info@edfin.be .

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

footer.info.company