Invloed van monetair en begrotingsbeleid op markten

Invloed van monetair en begrotingsbeleid op markten

Macro-indicatoren en beleid
Gratis opleiding

Interesselijst


Geef ons geheel vrijblijvend je interesse door als er geen lesmoment beschikbaar is, de geplande lesmomenten voor jou niet passen en/of als de geplande sessie volzet is. Zodra er tien personen op de interesselijst staan, stellen wij een nieuw lesmoment voor!

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Tijdens deze cursus leren deelnemers over de instrumenten die beschikbaar zijn voor regulatoren en hoe ze die gebruiken om hun economische doelstellingen te bereiken. We kijken ook naar de invloed die het nastreven van deze doelstellingen op markten kan hebben en analyseren de macro-economische indicatoren die ons kunnen helpen om economische en financiële trends te lezen en te interpreteren.

Doelgroep

  • Medewerkers in de banksector die in het kader van hun functie of door hun contacten met klanten vaak worden geconfronteerd met vragen over financiële systemen, of die willen overstappen naar een functie die zich richt op financiële producten.
  • Gratis voor medewerkers PC 341

Doelstelling

Het doel van de cursus is om te begrijpen hoe het regelgevende beleid van monetaire en fiscale instellingen de economische cyclus en markttrends kan beïnvloeden.

Inhoud

  • Dynamiek van de economische cyclus: grondslagen van groei en identificatie van economische agenten
  • Verband tussen economische groei, inflatie en financiële markten
  • Rol en doelstellingen van economische regulatoren
  • Instrumenten voor het begrotingsbeleid
  • Beoordeling van de middellangetermijnvooruitzichten voor de economie, met name de houdbaarheid van de overheidsschuld en buitenlandse schuld
  • Monetair beleid: conventionele en niet-conventionele instrumenten
  • Rentevoeten en monetaire waarde
  • Gevoeligheid van aandelen en obligaties voor monetair en fiscaal beleid
  • Voorlopende, gelijktijdige en achterlopende macro-economische indicatoren (werkgelegenheid, consumptie, vertrouwen, productiviteit, enz.)
  • Interpretatie en contextualisering van indicatoren: meten van prestaties en risico's
  • Invloed van sociaaldemografische en technologische veranderingen op de betrouwbaarheid van indicatoren

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er opleidingsuren gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen opleidingsuren? Dan zijn er geen uren gekoppeld aan de opleiding.

Het platform weet automatisch of jouw kantoor ressorteert in het PC 341. Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of je als medewerker staat aangeduid op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op via info@edfin.be .

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be