Passief en actief beleggen

Passief en actief beleggen

Kom meer te weten over actief en passief beleggen

Interesselijst


Geef ons geheel vrijblijvend je interesse door als er geen lesmoment beschikbaar is, de geplande lesmomenten voor jou niet passen en/of als de geplande sessie volzet is. Zodra er tien personen op de interesselijst staan, stellen wij een nieuw lesmoment voor!

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Tijdens de traning doorlopen we de werking van passieve beleggingen en analyseren we de redenen achter hun prestaties en groeiende populariteit en de manier waarop ze de markten beïnvloeden. De cursus onderzoekt ook de verschillen tussen actief en passief belegginsbeheer en analyseert de argumenten ten gunste van elke beleggingsbenadering, ondersteund door een aantal verschillende academische bronnen.

Doelstelling

Begrijpen hoe passieve beleggingsproducten werken, evenals de technische en strategische factoren die het gebruik van passieve beleggingen in portefeuillebeheer rechtvaardigen, inclusief de analyse van specifieke gevallen. Het rationeel begrijpen voor het vergelijken van passieve en actieve benaderingen en de implicaties voor portefeuillebeheer.

Doelgroep

  • Medewerkers in de banksector die in het kader van hun functie of door hun contacten met klanten vaak worden geconfronteerd met vragen over financiële systemen, of die willen overstappen naar een functie die zich richt op financiële producten
  • Gratis voor medewerkers PC 341

Inhoud

  • Geschiedenis en fundamenten:
    • Marktrends, belangrijkste marktspelers, volumes
  • Structuur en kenmerken
  • Exchange traded funds vs beleggingsfondsen; fysieke en synthetische ETF's; replicatiemethoden; liquiditeit; handel, creatie en inkoop, technische beperkingen
  • Vergoedingenstructuur en specifieke belastingkwesties
  • Aandelen-, obligatie- en alternatieve ETF's en complexe ETN's
  • Actieve vs passieve benadering
  • Efficiënte en relatieve prestaties beoordelen en vergelijken
  • Risico's van passieve beleggingen
  • Factorbeleggen: excess return behalen door passief te beleggen

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er opleidingsuren gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen opleidingsuren? Dan zijn er geen uren gekoppeld aan de opleiding.

Het platform weet automatisch of jouw kantoor ressorteert in het PC 341. Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of je als medewerker staat aangeduid op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op via info@edfin.be .

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be