Vermogensbeheer en beleggingsadvies- Module 2: Advanced Portfoliomanagement

Vermogensbeheer en beleggingsadvies- Module 2: Advanced Portfoliomanagement

Binnen Advanced portfoliomanagement ligt de focus op de principes van portefeuillebeheer en asset allocatie.
€ 1400,- vrijstelling van BTW

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 16 januari
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Binnen Advanced portfoliomanagement ligt de focus op de principes van portefeuillebeheer en asset allocatie, met bijzondere aandacht voor de relatie tussen rendement en risico. Het aangereikte kader wordt bovendien verruimd met fiscale en vermogensrechtelijke aspecten teneinde het geheel in te bedden in het ruimer plaatje van vermogensbeheer en beleggingsadvies. Een multidisciplinaire aanpak dus. 

Een gedegen basiskennis inzake analysetechnieken en financiële instrumenten is een must, daar belangrijke inzichten dienaangaande geconsolideerd moeten worden om een portefeuille te kunnen samen stellen die het best beantwoordt aan uw profiel en behoeften of die van uw cliënt(en). De nodige “bagage” reiken we aan binnen de opleiding Junior portfoliomanagement.

Programma

Het programma omvat 7 sessies (deels on campus deels online) van 3,5 uur. De sessies vinden plaats op donderdagavond van 18u tot 21u30 in Odisee/KU Leuven campus Brussel, Stormstraat 2, 1000 Brussel en start op 19 januari 2023.

 • Asset allocatie en portefeuillebeheer voor individuele klanten I
 • Asset allocatie en portefeuillebeheer voor individuele klanten II (workshop) (online les)
 • Risk management, dynamische asset allocatie en beschermingstechnieken
 • Fiscale behandeling van beleggingsinstrumenten
 • Huwelijksvermogensrecht en successieplanning
 • Patrimonium- en persoonlijke financiële planning (online les)
 • Behavioural Finance

Vermogensbeheer en beleggingsadvies

De opleiding 'Advanced portfoliomanagement' maakt deel uit van het executive programma 'Vermogensbeheer en beleggingsadvies'. Meer info & inschrijven voor dit programma kan hier.

Praktische informatie

 • Na inschrijving via Edfin zal je gecontacteerd worden door Ehsal Management School voor de verdere inschrijving en afhandeling van de betaling, alsook de toegang tot het EMS digitale leerplatform.

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je Ehsal Management School aanduiden (erkenningsnummer DV.O100337).

 • P. Mahieu

  P. Mahieu

  Partner-Gedelegeerd bestuurder FinFactor

 • L. Casteleyn

  L. Casteleyn

  Zaakvoerder Aureus Capital BVBA - Rentmeester @ Quaestor Vermogensbeheer

 • A. Meyus

  A. Meyus

  Zaakvoerder Meyus, juridisch & fiscaal vermogensadvies

 • O. De Ruyver

  O. De Ruyver

  Notaris @ Notariskantoor De Ruyver Liedekerke

 • S. Nuyts

  S. Nuyts

  Partner - Chief Investment officer, FINFACTOR

 • K. De Leus

  K. De Leus

  Chief Economist at BNP Paribas Fortis

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be