Consumentenkredieten van A tot Z (Virtual Classroom)

Consumentenkredieten van A tot Z (Virtual Classroom)

Stel de juiste kredietvorm voor dankzij een duidelijk inzicht in hun samenstelling.
€ 252,89 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 4 oktober
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Consumentenkredieten zijn leningen die gebruikt worden voor de aankoop van consumptiegoederen en -diensten zoals auto's, huishoudtoestellen, reizen en dergelijke.
In deze opleiding nemen we een diepere kijk op de beoordeling door de kredietbemiddelaar om de juiste kredietvorm te matchen met het klantenprofiel. Ook bekijken we hoe de richtlijnen van de Federale Overheidsdienst Economie hier een rol in spelen en bieden een betere kijk op de elementen die belangrijk zijn voor de kredietgever en de kredietbemiddelaar tijdens een kredietwaardigheidsbeoordeling.

Doelgroep

Deze opleiding van Fiscaal Informatief is geschikt voor:

 • effectieve leiders
 • verantwoordelijken voor distributie
 • personen in contact met het publiek bij de kredietbemiddelaar en de kredietgever
 • al diegenen die daadwerkelijk de juiste kredietvorm moeten kiezen voor de klant

Doelstelling

Na deze opleiding van Fiscaal Informatief:

 • Ken je de diverse vormen van consumentenkredieten met hun specifieke eigenschappen.
 • Kan je dankzij interactieve tools en scenario’s de sterktes, zwaktes, risico’s en mogelijkheden duidelijk uitleggen aan de klant.
 • Weet je wat de aandachtspunten zijn om overmatige schuldenlast te voorkomen.

Pluspunten

De ervaring van de docent met kredietbemiddeling in alle facetten van het proces laat toe om een duidelijk beeld te schetsen van het volledige proces en van waar de aandachtspunten vooral liggen. De docent maakt gebruik van herkenbare scenario’s om die aandachtspunten toe te lichten zodat de nodige helderheid verkregen wordt voor de eigen werkomgeving.

Inhoud

Volgende punten komen onder andere aan bod tijdens deze opleiding van Fiscaal Informatief:

 • De kredietvormen en hun specifieke eigenschappen.
 • Hoe stel ik het juiste krediet voor?
 • De richtlijnen van FOD Economie en de impact op de kredietwaardigheidsbeoordeling.
 • Waar extra op letten bij de analyse van een dossier?

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je NCOI aanduiden (erkenningsnummer DV.O100092).

 • Walter Van Praet

  Walter Van Praet

  Walter begeleidde de ontwikkeling van het leer- en examenplatform van Febelfin Academy en droeg meermaals zijn steentje bij in de samenstelling van acceptatiecriteria, de audit van credit applicaties, het opzetten van leerplannen en digitale flows voor banken en verzekeringsmaatschappijen. Hij werkte eerder als COO bij Krefima en als Head of Credit & Collections Benelux bij American Express. Sinds 2016 is Walter zelfstandig consultant en lesgever voor de financiële wereld, waar hij licht werpt op onderwerpen als kredietbemiddeling, verzekeringsbemiddeling, project management, Prince2 en soft skills. Hij is eveneens betrokken als lid van de operationele directie van de Credit Brokers Association.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er opleidingsuren gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen opleidingsuren? Dan zijn er geen uren gekoppeld aan de opleiding.

Het platform weet automatisch of jouw kantoor ressorteert in het PC 341. Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of je als medewerker staat aangeduid op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op via info@edfin.be .

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

footer.info.company