Initiatie RDR en het aanrijdingsformulier

Initiatie RDR en het aanrijdingsformulier

Gemeenschappelijke en eenzijdige delen van het formulier. Verschil tussen RDR en het gemeen recht. De vier belangrijkste RDR barema’s.
€ 199,65 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 14 december
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

DVL052 · Gemeenschappelijke en eenzijdige delen van het formulier worden in detail besproken. Over welke velden zijn beide partijen het eens, en welke velden bevatten persoonlijke verklaringen?  Het verschil tussen RDR en het gemeen recht wordt bespreken met een aantal voorbeelden, zoals bijvoorbeeld de situatie bij het overschrijden van de midden van de weg.  De vier belangrijkste RDR barema’s worden kort toegelicht; zij vertegenwoordigen zowat 8 op de 10 ongevallen. Een reeks van veronderstellingen uit de conventie wordt besproken. Sommige kruisjes zorgen ervoor dat je altijd in recht bent, andere zorgen ervoor dat je altijd in fout bent, en een groot deel van de kruisje in rubriek 12 zijn neutraal. Aan de hand van een raster wordt een computermodel besproken; dat model leidt tot automatische beslissingen op basis van de mogelijk combinaties. Ook de waarde van de velden op de keerzijde van het aanrijdingsformulier worden per veld besproken. Komen daarbij onder andere aan bod: de combinatie van schade met een derde partij, de combinatie van materiële en lichamelijke schade. De opleiding zal de cursist helpen om zelf ook beter een formulier in te vullen en om een indicatie te geven van de beslissing die kan genomen worden op basis van een formulier dat door een klant werd ingevuld. De 4 belangrijkste barema’s van RDR worden toegelicht, zodat ern voor die barema’s sneller een advies kan gegeven worden.

DOELGROEP:

Tussenpersonen in verzekeringen en hun personeel, schadebeheerders, PCPers, VVDers.

DOELSTELLING:

  • De elementen van het aanrijdingsformulier leren kennen en gebruiken.
  • Onderscheid kennen tussen gemeenschappelijke velden en persoonlijk velden.
  • Waarde van de aan te kruisen vakken leren kennen oa aan de hand van het RDR beslissingsrooster.
  • De 4 belangrijkste RDR barema’s herkennen.
  • Belangrijkste elementen van de RDR conventie herkennen via een aangifte.

INHOUD:

  • Gedetailleerd overlopen van ALLE vakken van het aanrijdingsformulier, zowel voorzijde als keerzijde.
  • Belangrijke elementen van de schets overlopen.
  • Overlopen van de elementen die onvoorwaardelijk tot verantwoordelijkheid leiden en de elementen die bevrijdend werken.
  • RDR conventie: overzicht van het beslissingsrooster op basis van de kruisjes.
  • Veronderstellingen uit de RDR conventie.
  • Toepassingen: Oefeningen en voorbeelden.
  • Overzicht van de barema’s in RDR; bespreking voorwaarden om tot RDR te kunnen overgaan.
  • Enkele belangrijke elementen uit de RDR conventie: maneuver; midden van de weg; oppervlakte van het kruispunt; deur open; rond punt; onregelmatig rijgedrag en verschil met foutief rijgedrag.
  • Onderscheid tussen regeling op initiatief en regeling op akkoord.
  • Overzicht van het rooster op basis van de aangeduide elementen van vak 12.
  • Inculperende, beschermende en neutrale betekenis van de kruisjes.
  • Eenzijdige en gezamenlijke elementen van het aanrijdingsformulier.
  • De 4 meest toegepaste barema’s van de RDR conventie (die 90% vd ongevallen behandelen).
  • Belang van de schets.

VORM:

Afstandsonderwijs / webinar.

PLANNING: 1 sessie van 3 uur

AANTAL PUNTEN: 3 FSMA punten verzekering

DOCENT: Luc Devlamynck

VEREISTE BASISKENNIS:
Een minimum aan kennis i.v.m. BA auto en enige kennis over het wegverkeer.

VKS NIVEAU: 6

Voor meer uitleg over de VKS structuur (Vlaamse Kwalificatie Structuur)
zie  https://vlaamsekwalificatiestructuur.be/wat-is-vks/kwalificatieniveaus/

SYLLABUS:

Kopie van de slides.

KMO-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% op de kostprijs. (voor Cyber 45%) Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuille. Opgelet:bij het indienen van je aanvraag, moet je “VOF DVL Education” aanduiden als KMO dienstverlener opleiding (erkenningsnummer DV.O241998). Opmerking de O staat voor Opleiding, niet het cijfer nul.

  • Luc Devlamynck

    Luc Devlamynck

    Luc Devlamynck was van 1982 tot 2018 zelfstandig verzekeringsmakelaar. Hij is geaccrediteerd opleidingsverstrekker. Luc is ook auteur van diverse cursussen. De opleidingen van Luc zijn gebaseerd op zijn eigen ervaring als makelaar en uiteraard getoetst aan de correcte wettelijke bepalingen. Veel toepassingen uit zijn opleidingen zijn gebaseerd op talrijke adviezen die collega’s van hem kregen. Als specialist brandverzekeringen is hij meerdere jaren voorzitter geweest van de technische commissie brand bij FVF. Hij is een van de oprichters van het makelaarscollectief S-team.

Lesmateriaal is enkel beschikbaar voor deelnemers.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er opleidingsuren gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen opleidingsuren? Dan zijn er geen uren gekoppeld aan de opleiding.

Het platform weet automatisch of jouw kantoor ressorteert in het PC 341. Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of je als medewerker staat aangeduid op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op via info@edfin.be .

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be