Practicum: woonkredieten in de personenbelasting (Virtual Classroom)

Practicum: woonkredieten in de personenbelasting (Virtual Classroom)

Het fiscale kluwen van de woonkredieten voor jou doorgelicht!
€ 284,35 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijven


Inschrijven is mogelijk tot 5 mei
Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Het invullen van de personenbelasting blijft een hele onderneming. De aangifte telt momenteel meer dan 800 codes en de complexiteit van het aangifteformulier neemt steeds toe – codes die verdwijnen worden steevast ‘gecompenseerd’ met nieuwe codes.

Een goed voorbeeld hiervan is het vak van de woonkredieten en levensverzekeringen, dat jaarlijks de nodige aandacht vraagt.

Ondanks de afschaffing van diverse voordelen, zoals de Vlaamse (geïntegreerde) woonbonus & federaal voordeel 2e woning, blijft de materie van de woonkredieten & levensverzekeringen van groot belang in vele aangiftes.

Woonfiscaliteit is dan ook een centraal thema tijdens dit seminarie. We bekijken o.m. welke combinaties van stelsels mogelijk zijn en hoe deze te vertalen naar het aangifteformulier.

De afschaffing van het fiscaal voordeel m.b.t. de kapitaalaflossingen van leningen afgesloten vanaf 2024 voor een 2e woning, komt aan bod. Uiteraard kijken we ook naar wat voor ons ligt.

Doelstelling

De opleiding heeft als doel je vertrouwd te maken met de verwerking van de woonkredieten en levensverzekeringen in het nieuwe aangifteformulier personenbelasting.

Doelgroep

Deze opleiding van Fiscaal Informatief richt zicht tot iedere professional die zijn klant bijstaat bij het invullen van de aangifte personenbelasting met woonkredieten.

Inhoud

Onder meer volgende thema’s komen tijdens dit praktijkseminarie van Fiscaal Informatief aan bod:

 • Combinaties van gewestelijke voordelen (woonbonus en geïntegreerde woonbonus)
 • Combinatie (geïntegreerde) woonbonus en federaal langetermijnsparen
 • Federale voordelen voor leningen voor het verwerven of behouden van de 2e woning
 • Beroepsmatig gebruik van de eigen woning
 • Optimalisatietechnieken voor gehuwden en samenwonenden
 • Herfinancieringsleningen
 • Pandwissels (al dan niet met overbruggingskrediet)
 • Wederopnames
 • Nieuw samengestelde gezinnen met bestaande en nieuwe leningen

Praktische informatie

 • Je ontvangt een uitgebreide syllabus met tal van voorbeeldcases!

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je NCOI aanduiden (erkenningsnummer DV.O100092).

 • Pieter Debbaut

  Pieter Debbaut

  Pieter Debbaut is Tax Adviseur bij Liantis en docent aan de Fiscale Hogeschool. Hij startte zijn loopbaan als kredietbeheerder bij Centea en was van 2000 tot 2014 docent bij de studie- en vormingsdienst van ERGO. Daarna was hij bij ERGO aan de slag als Tax Manager. Hij is mede-auteur van diverse fiscale uitgaven (zowel boek als artikels) en al vele jaren een gewaardeerd fiscaal docent.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er FSMA-punten gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen punten? Dan zijn er geen punten gekoppeld aan de opleiding.

Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of het PC341 aangeduid geselecteerd is bij het paritair comité in de kantoorinstellingen van zijn profiel en of je functie aangeduid staat als medewerker op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op.

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

Edfin vzw - Einestraat 21, 9700 Oudenaarde - BE0672.757.653 - info@edfin.be