Successieplanning met vastgoed: praktijkanalyse

Successieplanning met vastgoed: praktijkanalyse

Hoe organiseren met respect voor hervormde erf- en huwelijksvermogensrecht?
€ 252,89 incl. btw

30% korting mogelijk met kmo-portefeuille

Inschrijvingen afgesloten op de gekozen datum

Een vraag over deze opleiding? Contacteer ons.

Successieplanning met vastgoed is geen eenvoudige opdracht. Vroeger werd regelmatig creatief omgesprongen met mogelijke pistes, zoals bv. geld schenken aan het ene kind en onroerend goed aan het andere kind. Sinds de hervorming van het erf- en huwelijksvermogensrecht (sinds september 2018) is het onderscheid tussen de behandeling van roerende en onroerende schenkingen weggewerkt. Hierdoor daalt het risico op een (ongewilde) ongelijke behandeling van erfgenamen.

Tijdens dit praktijkseminarie krijg je een grondige analyse van de bouwstenen om een vermogens- en successieplanning voor vastgoed te organiseren, afgetoetst aan de recentste wettelijke spelregels. De docenten besteden aandacht aan zowel de verwerving van onroerend goed als de overdracht van bestaand roerend vermogen bij leven of overlijden.

Als deelnemer krijg je ook volop de kans om jouw eigen vragen te stellen over deze complexe materie, zodat je terugkeert naar kantoor met bruikbaar advies bij klantendossiers.

Doelgroep

Zaakvoerders en medewerkers van verzekerings-, bank- en boekhoudkantoren met kleine en middelgrote ondernemingen als (toekomstige) klanten.

Inhoud

 • Inleiding
 • Planning van nieuwe vastgoedprojecten
 • Planning van bestaand vastgoedpatrimonium
 • Impact hervorming erfrecht en huwelijksvermogensrecht op vastgoedplanningen

Kmo-portefeuille

Deze opleiding kan betaald worden met de kmo-portefeuille. Hierdoor bespaar je 30% korting op de kostprijs. Klik hier voor meer info over het betalen met de kmo-portefeuilleOpgelet: bij het indienen van je aanvraag, moet je NCOI aanduiden (erkenningsnummer DV.O100092).

 • Rinse Elsermans

  Rinse Elsermans

  Rinse Elsermans is advocaat bij Cazimir Advocaten. Hij legt zich toe op (inter)nationale vermogensplanning, familiaal vermogensrecht en civiele procedures. Hij was verbonden aan de Universiteit Antwerpen als academisch medewerker in de onderzoeksgroep Persoon & Vermogen, en publiceert regelmatig in diverse vooraanstaande juridische tijdschriften.

 • Rosanne Van Gael

  Rosanne Van Gael

  Rosanne is fiscaliste bij Cazimir en legt zich toe op zowel nationaal als internationaal fiscaal recht, vastgoed- en ondernemingsfiscaliteit en fiscale procedures. Ze behaalde haar masterdiploma aan de K.U.Leuven (2016) en een postgraduaat fiscaal recht en fiscale praktijk aan de Fiscale Hogeschool Brussel (2017). Als advocaat is Rosanne verbonden aan de balie van Brussel. Ze is tevens co-auteur van de meest recente uitgave van het handboek 'Buitenlandse vakantiewoningen en fiscus', waarin voor tal van landen de fiscaliteit die verband houdt met een tweede verblijf wordt toegelicht.

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag waarop je geen antwoord vindt in onze veelgestelde vragen? Neem dan contact op.

Als er opleidingsuren gekoppeld zijn aan een opleiding, dan staan deze steeds vermeld in de opleidingskalender en bovenaan rechts op de detailpagina van een opleiding. Staan er geen opleidingsuren? Dan zijn er geen uren gekoppeld aan de opleiding.

Het platform weet automatisch of jouw kantoor ressorteert in het PC 341. Vraag aan je opleidingsverantwoordelijke of je als medewerker staat aangeduid op de pagina Mijn kantoor. Als beide voorwaarden voldaan zijn, zou je tegen het voordeeltarief moeten kunnen inschrijven voor opleidingen die in aanmerking komen voor medewerkers PC341. Zie je nog steeds de standaardprijs staan? Neem dan contact met ons op via info@edfin.be .

Zorg eerst en vooral dat je kantoor geregistreerd is en duid aan dat je lid bent van BZB-Fedafin. Was je kantoor al geregistreerd? Ga na of je lidmaatschap bij BZB-Fedafin correct aangeduid is in de kantoorinstellingen. Opgelet, deze pagina is enkel zichtbaar voor opleidingsverantwoordelijken. Zie je nog steeds de prijs zonder korting staan? Neem dan contact met ons op.

Toon alle vragen

Edfin is een initiatief van BZB-Fedafin

footer.info.company